Cybercrimineel aast nu ook op medische gegevens

Cybercriminelen breiden hun activiteiten in hoog tempo uit van de financiële naar de medische sector. Daarbij zijn gestolen intellectueel eigendom van farmaceutische en biotechbedrijven het meest gewild, maar de jacht op patiëntgegevens rukt op. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Intel Security.

‘Economische diefstal is langer gaande, maar zeer opvallend is hoe de aandacht voor gestolen medische data met sprongen omhoog komt’, zegt Christiaan Beek, directeur Threat Intelligence & Malware Operations, en een van de opstellers van het onderzoek.

Een zorgelijke ontwikkeling vinden onderzoekers ‘de vrij brutale pogingen’ van cybercriminelen om via online advertenties en sociale media werknemers binnen de gezondheidszorg te rekruteren die toegang hebben tot gevoelige informatie.

Lees verder:


 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF